Kozačky pro podzim a zimu 2013 - značkové kozačky za výhodnou cenu

Pokud přemýšlíte, jaká obuv je nejvhodnější pro podzimní sychravé počasí, pak vězte, že největší službu vám nyní udělají kozačky. Kromě toho, že si je budete moci vzít k džínám, leginám i sukni, budou se vám nové kozačky hodit nejen na podzim, ale i celou zimu i na začátku jara.

 

Na co myslet při výběru kozaček

Ať už budete kozačky vybírat v klasickém vysokém či nízkém provedení (polokozačky), pak rozhodně nekoukejte jen na cenu. Bota by vám měla především perfektně sedět a měl by vám vyhovovat i zvolený materiál. Pokud dáváte přednost “bezúdržbovým botám” pak si rozhodně nepořizujte semišové kozačky. Dejte přednost hladké kůži nebo syntetickým materiálům. Vězte ale, že každé kozačky byste měli pravidelně impregnovat vhodným přípravkem. Vyberte si vhodné prostředky pro údržbu vašich bot.

Pozornost byste měla věnovat také podešvi (podrážce). Kromě zhodnocení výšky podpatku byste se měla zabývat také „vzorkem podešve“. Pokud se budete často pohybovat po zasněženém či namrzlém povrchu, bude pro vás vhodnější drsnější a vyšší vzorek. Chůze po tomto povrchu byť krásných kozaček s rovnou podrážkou na jehlách může být dost nebezpečná.

Pokud v kozačkách víceméně jen přecházíte mezi domovem, autem, prací, obchodem a zase domovem, zamyslete se také nad nutností kožíšku nebo jiného typu vyteplení. V tomto případě by vám totiž mohl být spíše k vzteku, protože by vám v botě mohlo být zbytečně horko. Řešení přináší ale třeba moderní stélky, které přináší nejen skvělé tepelné vlastnosti, ale jsou také výborně prodyšné.

Odeslat článek známému   Vytisknout