Péče o obuv GORE-TEX

Obuv s membránou GORE-TEX vyniká mezi ostatní obuví svou 100% nepromokavostí, ale také skvělou prodyšností. Samotné membrány GORE-TEX schované uvnitř boty nevyžadují žádnou údržbu. Nenáročnou avšak správnou péči vyžaduje jen vnější materiál, který je neustále vystavován velké zátěži a oděru.

Pro zachování vlastností vnějšího materiálu, je třeba obuv GORE-TEX správně čistit a ošetřovat vhodnými prostředky. Doporučujeme držet se pokynů výrobce dané obuvi. Pokud je nemáte k dispozici, nabízíme vám obecná pravidla pro péči o obuv s GORE-TEXem:

 

Čištění obuvi s membránou GORE-TEX

Na čištění celokožené obuvi, a to jak z broušení kůže, či semiše, použijte vlažnou vodu a kartáček. Na kůži kombinovanou s textilem a ostatní materiály vezměte raději houbičku.

 

Sušení obuvi s membránou GORE-TEX

Obuv s membránami GORE-TEX by měla vysychat přirozeně. K jejímu sušení nepoužívejte přímého slunce, ani jiných tepelných zdrojů (topení, kamna apod.).

 

Impregnace obuvi s membránou GORE-TEX

Obuv s membránami GORE-TEX není nutné impregnovat z důvodu nepromokavosti, o tuto funkci se stará již zmíněná membrána. Impregnace je ale důležitá kvůli udržení vlastností svrchního materiálu. Impregnovaná obuv také lépe odolává nečistotám, svrchní materiál nenasákne, čímž budou zachovány všechny izolační vlastnosti obuvi a vyhnete se tak také pronikání vlhkosti do obuvi.

Při impregnaci obuvi se vyvarujte používání prostředků na bázi tuků, silikonu a olejů, které by mohly znatelně ovlivnit prodyšnost bot.

 

Obuv GORE-TEX na BOTY-OBUV.CZ

V nabídce eshopu BOTY-OBUV.CZ najdete celou řadu obuvi s membránou GORE-TEX od různých výrobců. Stačí si jen vyfiltrovat obuv s membránou GORE-TEX v tabulce na začátku stránky.

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně obuvi GORE-TEX, nebo jiných otázek nás kontaktujte.

Odeslat článek známému   Vytisknout