Nepromokavé zimní boty - důležitá výbava do města i do přírody

Ať už se v zimě pohybujete spíše v městských ulicích nebo na horách, jedna věc, kterou opravdu oceníte, budou nepromokavé zimní boty. Protože vlhkost a zima od nohou umí skutečně zkazit i překrásný zimní den…

Do situace, kdy pobíháte v teplotách kolem nuly v promočených botách a ponožkách zažil snad úplně každý. Kromě toho, že je to krajně nepříjemné, neprospívá pobyt v mokré a studené obuvi ani zdraví. Proto se i u zimní obuvi nevyplatí koukat pouze na cenu. Chcete-li si zimu skutečně užít vyberte si kvalitní boty z kvalitních materiálů a uvidíte, že se vám tato investice vyplatí.

 

Správná údržba a impregnace

Lepší odolnost proti vlhkosti pomůže zajistit správná péče o obuv a také pravidelná impregnace. Při ošetřování zimní obuvi byste proto vždy měli postupovat podle pokynů výrobce. Protože i správně zvolená impregnace časem povolí, je nutné ji v pravidelných intervalech opakovat.

 

Gore-Tex a jiné membrány

100% ochranu proti promočení obuvi vám však zaručí jen moderní technologie, které před několika lety pronikly i do obuvnického průmyslu. Jedná se o speciální membrány Gore-Tex apod., které jsou 100% nepropustné. I zde je však nutné dodržet pokyny pro péči o tuto obuv, aby se membrána nepoškodila. Nutné je také vyvarovat se mechanickému poškození boty (odření, propíchnutí apod.).

Membránovou obuv zajisté oceníte především při delším pobytu venku. Často se v případě zimní obuvi kombinuje použití nepromokavné membrány a vysoce tepelně izolující vložky. Tyto boty tak odolávají bez problémů a ztráty komofortu i teplotám hluboko pod bodem mrazu.

Vyberte si v naší nabídce kvalitní nepromokavé zimní boty s Gore-Texem či jinou membránou. Stačí si ji vyfiltrovat v tabulce nad seznamem obuvi vpravo v kolonce membrána.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Odeslat článek známému   Vytisknout