Boty Dr. Martens: Oblíbené Martensky stále letí

Oblíbené boty Dr. Martens, pocházející z Velké Británie, jsou tu už více než 65 let. Jejich obliba v sortimentu pánské obuvidámských bot se i po více než půl století drží stále na vrcholu. Kvalita se prostě nezapře…

**Nabídka bot Dr. Martens na BOTY-OBUV.CZ:

 

Historie značky Dr. Martens

Tyto, po celém světě proslulé boty, vyztužené vzduchovým polštářem AIR WAIR, dokonale tlumící nárazy při chůzi po tvrdém povrchu, chránící klouby, páteř a achillovy šlachy, vyrobil v roce 1945 Dr. Klaus Maertens. Boty vznikly jako spousta skvělých vynálezů vlastně náhodou. Doktor Maertens si totiž na lyžích zranil nohu a když nemohl najít vhodné boty, které by mu umožnily pohodlnou chůzi i přes zranění, tak si je prostě vyrobil. Skvělé vlastnosti bot dokázal ocenit nejen on, ale postupně i tisíce dalších lidí. A tak se v roce 1960 začalo s masovou výrobou bot Dr. Martens (doktorovo příjmení Maertens se pro angličany zjednodušilo na Martens) v továrně R.Griggs v malém anglickém městečku Wollastone.

 

I Beatles nosili Martensky a nejinak je tomu u současných hvězd

Martensky se vezly na vlně s rockovou hudbou, která tehdy hýbala celým světem. Obouvali je takové hvězdy jako členové kapely Beatles, Bee Gees, Rolling Stones a dalších. Ani dnes nejsou Martensky u hvězd hudebního nebe žádnou výjimkou. Několik páru vlastní třeba Madonna, Elton John a skupiny Depeche Mode nebo Red Hot Chilli Peppers.

 

Boty Dr. Martens: spojení několika výjimečných vlastností

A proč že jsou boty Dr. Martens tak oblíbené? Kromě toho, že se staly prestižní obuvnickou značkou, mají i výjimečné vlastnosti k zajištění pohodlné a zdravé chůze, které nenajdete jen tak u nějaké obuvi.

  • Originální podešev: Je vyrobená pružného materiálu, který odolává bez problémů olejům, kyselinám, benzínu a alkalickým látkám.
  • Vzduchový polštář AIR WAIR: Vzduchový polštář uložený v podešvi zmírňuje otřesy přenášené při chůzi na celý pohybový aparát a snižuje tak jejich nepříznivé dopady na lidské zdraví.
  • Kvalitní kožený svršek: Boty Dr. Martens jsou vyrobeny z kvalitní a trvanlivé kůže. Díky kvalitnímu provedení jsou to boty na celý život.
  • Vyztužená prstová část – Boty jsou vyztuženy tak, aby pevně držely tvar a zachovaly si své vlastnosti. Znakem většiny uzavřených bot Dr. Martens bývá také okovaná špička.
  • Trendy tradice: I přes fakt, že i boty Dr. Martens podléhají módním trendům – vyrábí se třeba Dr. Martens balerínky, mokasíny, kozačky apod., jsou stále nejoblíbenější ty Martensky s nadčasovým designem, které nosili třeba právě Beatles.

Ať už se zaměříte na tkaničky, podešev, nebo vnitřní vložku, jsou boty Dr. Martens dokonalým příkladem maximální kvality materiálu i zpracování. Jsou to pohodlné, celoroční boty, které si oblíbí ženy i muži. Máte už i vy Martensky ve svém botníku?

Nabídka bot Dr. Martens na BOTY-OBUV.CZ >>

 

Další články o značkové obuvi

Odeslat článek známému   Vytisknout