Co nosí Yvetta Blanarovičová.

Na sopku i na flamenco

Yvetta Blanarovičová je zvláštní sorta botomaniaček. Neshromažďuje totiž boty stylem ‚ke každému modelu jedny‘, ale preferuje zdraví a účelnost. Jelikož ve své profesi obsáhne zpěv, tanec a moderování, jsou pro ni boty často pracovním nástrojem a podle toho si je také vybírá.

„Musí být v prvé řadě pohodlné, mít správnou klenbu a také být dobře ušité. Jinak bych si odrovnala nohy i záda. Vzhled je samozřejmě též důležitý, ale při mé profesi je to často až druhořadá věc. Představte si, jak skáčete z pódia nebo tančíte fl amenco v botách, ve kterých vám nedrží noha,“ dodává.

V soukromí si někdy dovolí výstřelek v podobě krásných, i když ne úplně pohodlných lodiček, ale v práci nikdy. Módním trendům moc nepodléhá a raději dává přednost klasice. S grácií nosí lodičky s tygřím vzorem od Cerruttiho, které si přivezla z Cannes, ale nedá dopustit na své milované trekingové boty Meindl, jež s ní prošly Alpy a vystoupaly na sopky v Indonésii i Karibiku. Zvláště u bot na sport klade velký důraz na kvalitu. Za ně pak neváhá utratit více peněz než za značkové sandálky.

„Nedovedete si představit, jak důležité je, aby vám při sestupu z hor drželo chodidlo pevně na svém místě a palce tak nenarážely do špiček. Nebo abyste při jachtingu byla pěkně v suchu,“ říká s úsměvem. Takto investovaných peněz proto nikdy nelituje. Ví, že se jí to při dobrodružných výpravách mnohonásobně vrátí.

Boty si ráda vozí z celého světa. Na cestování ji totiž baví i to, když si udělá holčičí odpoledne jen sama pro sebe. „To se pak procházím městem, prošmejdím místní obchody a nechám se inspirovat. Jestliže při svých toulkách narazím na boty, co se mi líbí, mám dvojnásobnou radost. Když si je pak v Praze vezmu na sebe, je to pro mne hezká vzpomínka.“ Boty ukládá v krabicích a velmi pečlivě se o ně stará. Možná proto jí většina z nich vydrží 5 až 6 let. Na léto je totiž zazimovává a v zimě zase zaletňuje. To znamená, že sandálky jdou v zimě na skříň a kozačky dolu, v létě si to prohodí. Mimochodem nejraději nosí právě vyšívané kozačky na vysokém podpatku od Baldininiho.

Odeslat článek známému   Vytisknout