Zimní kozačky: 5 rad jak vybrat kozačky

Kozačky jsou oblíbené dámské boty, které vytahujeme z botníků právě v tomto období a užíváme si jich až do jara. Kozačky zvyšují kromě ženského sebevědomí také sexappeal, protože dělají krásnou nohu a obkreslují křivky lýtka. V posledních letech se opět vrátila móda „kalhoty do kozaček“. Takže možnost ukázat líbeznou siluetu nohy v kozačce už není vyhrazena jen ženám v sukních, ale také milovnicím kalhot. Do kozaček se tak dnes běžně nosí společenské kalhoty i džíny, zpravidla užšího střihu.

Ale dámy, dbejte na to, že žádné boty, ani kozačky, nebudou slušet a sloužit všem ženám stejně. Proto se při jejich výběru držte několika rad.

 

1. rada: Myslete na sílu lýtka

Myslet na sílu lýtka je důležité hlavně z důvodu vašeho pohodlí. Máte-li lýtka silnější, nejspíše si budete muset zvolit z kozaček uzpůsobených právě ženám se silnějšími lýtky. Do této kategorie by měly zabrousit i ženy s lýtky „tak akorát“ pokud chtějí do kozaček krom své nožky zapínat i kalhoty.

Internetové obuvnictví boty-obuv.cz nabízí celou řadu zimních kozaček pro ženy se širšími lýtky a kozaček v nadměrných velikostech. Odbornou radu online vám také rádi poskytnou naši prodavači. Prohlédnout si aktuální nabídku kozaček >>

 

2. rada: Raději volnější, než těsné

Pokud patříte k ženám, kterým je ve velikosti 38 těsno a 39 už je zase moc volná, zvolte v případě zimních kozaček raději tu větší. Řídit se tu radou používanou u dětské zimní obuvi: „S teplou ponožkou budou tak akorát…“, není vůbec od věci. Přeci jen, kozačky jsou zimní boty a v mrazech budete za možnost využití teplých ponožek do kozaček bez bolavých otlaků a nevzhledných boulí ještě rády.

 

3. rada: Vysoká podrážka = dobrá izolace

Mají-li kozačky ve vašem botníku plnohodnotně zaujmout místo zimní obuvi, měly by být nejen krásné, ale také teplé. Více než huňatého kožíšku byste si však měla všímat výšky podrážky (nikoliv podpatku). Kozačky na vyšší podrážce vám zaručí dobrou izolaci od studené země a tím i lepší tepelný komfort. Pokud vám kozačky slouží spíš jen na přeběhnutí z auta do práce, obchodu a domů, nemusíte se touto otázkou ale příliš zabývat.

 

4. rada: Kvalitní materiál

Obuv je jedna z mála věcí, na které byste neměla šetřit. U zimních kozaček to platí dvojnásob. Nejenže se vám v kozačkách z pravé kůže (usně) bude lépe chodit, vyvarujete se otlakům a pocení nohou, ale také vám na rozdíl od bot ze syntetických materiálů v mrazech nepopraskají. Kůže se totiž mnohem lépe přizpůsobuje teplotním výkyvům a teplotám pod nulou.

Eshop boty-obuv nabízí možnost třídění kozaček (i ostatní obuvi) podle barvy, materiálu, velikosti a dalších faktorů. Usnadněte si výběr kozaček >>

 

5. rada: Berte v potaz svou postavu

Není žádnou stylistickou novinkou, že malým ženám a ženám silnější postavy svědčí kozačky vyšší (ale stále končící pod kolenem), s podpatkem a užším střihem. Vysoké a štíhlé ženy si mohou dovolit s klidem i kozačky nízké (polokozačky) i kozačky nad kolena.

Neváhejte a vyberte si z více než 170 modelů kvalitních kozaček za výhodné ceny v eshopu www.boty-obuv.cz.

 

Další články o módě

Odeslat článek známému   Vytisknout