Zimní obuv: trendy kozačky nebo pevné kotníčkové zimní boty?!

Pokud chcete, aby vám zimní boty dobře a dlouho sloužily, neměli byste podceňovat jejich výběr. Než si vyberete ten či onen pár, nezapomeňte se zamyslet nad několika otázkami. Jejich zodpovězení vám jistě usnadní rozhodování jestli si koupit kozačky, polokozačky, sněhule, nebo kotníčkové boty. Pánové mají na zimu jednodušší výběr z pánských zimních kotníčkových bot, i oni by se však nad některými otázkami měli zamyslet.

 

Do přírody, na pochůzky po městě, nebo do společnosti?

Odpovědí na tuto otázku je především materiál, z něhož jsou zimní boty vyrobeny. Na výšlapy do terénu a brodění se ve sněhu doporučujeme obuv využívající některou z membránových technologií (GORE-TEX apod.). Chystáte-li se na nákupy a další pochůzky do města, zvolte pohodlnou zimní obuv z materiálu nenáročného na údržbu. Zasolené městské ulice umí dělat s choulostivějšími kousky divy. A to ať se jedná o kozačky, nebo kotníčkové boty. Vybíráte-li zimní obuv pro občasné příležitosti a spíše jen na přechod z auta do místnosti, můžete si dovolit i náročnější a luxusnější boty.

 

Na celodenní nošení, nebo jen na několik hodin?

Tato otázka není až tak důležitá kvůli botám, jako kvůli vašim nohám. Čím delší dobu v botách během dne strávíte, tím by měly být pohodlnější a prodyšnější. Koupíte-li si na celodenní nošení kozačky z uměliny na vysokém podpatku budete asi brzy litovat, že jste nezvolila ty o něco dražší, za to kožené a pohodlné kotníčkové boty s nízkým podpatkem. Zpocená kůže se totiž daleko snadněji odře. Než se vzniklé puchýře a odřeniny zahojí, tak boty způsobující tyto radosti určitě neobujete. Sháníte-li zimní boty na krátkodobé nošení, třeba do společnosti, můžete si dovolit více trendů a méně pohodlí.

 

Hodí se tyto „úžasné boty“ k obsahu mého šatníku a doplňkům?

Dbát byste měli také na to, jak se zimní boty hodí k obsahu vašeho šatníku a jestli k nim máte vhodné doplňky. Jinak by vám mohly celou zimu ležet v botníku, protože se vám momentálně k ničemu nehodí. Chcete-li být IN, měli byste sladit osvědčenou módní trojici: boty + pásek + kabelka.

 

Chci boty na jednu zimu, nebo více sezón?

Jste-li zvyklí kupovat si zimní boty každou sezónu, můžete se s klidem zaměřit na módní výstřelky. Pokud plánujete nosit zimní boty více sezón, měli byste brát v úvahu rychlé změny módních trendů a volit spíše nadčasové modely zimní obuvi.

 

Jakou vyžadují konkrétní zimní boty péči?

Péči vyžadují každé boty. Některé ji potřebují více, jiné méně. Patříte-li mezi ty, kteří kartáčování, čištění, voskování a impregnaci obuvi moc nedají, doporučujeme nákup zimní obuvi z hladké, či umělé kůže.

Vhodné přípravky pro péči o zimní obuv ze všech materiálů >>

 

Značkové, či neznačkové zimní boty?

Obecně platí, že čím proslulejší značka, tím vyšší cena. Většinou však lze tuto přímou úměrnost aplikovat i na vztah cena vs. kvalita. Můžete tak, věřit tomu, že pokud si koupíte dražší značkové zimní boty, budou vám dlouho a dobře sloužit. Nákup bot známé značky mívá ještě jednu výhodu. Jejich výrobci (Tamaris, Rieker, Geox respira a další) pečlivě sledují módní trendy. Pokud tedy nakoupíte boty z aktuální kolekce, budete zaručeně IN.

O aktuálních módních trendech se můžete také poradit s prodavačem v obchodě. V e-shopu boty-obuv.cz vám také rádi poradíme online. Kontaktovat boty-obuv.cz >>

 

Další články o módě

Odeslat článek známému   Vytisknout