Prodáváme trendy zdravotní obuvi aneb: Zdravotní boty nemusí být drahé a ošklivé

K radosti mnoha milionů párů chodidel začínají v poslední době lidé dávat důraz nejen na design obuvi, ale také na pohodlí a anatomické parametry boty. Zdravotní obuv vyhledává stále více zákazníků. Nedejte na zastaralé názory, že zdravotní boty moc nápaditosti a módnosti nepobraly. Nepředstavujte si při vyřčení slov ?zdravotní obuv? pantofle nemocničního personálu. Přesvědčte se o rozmanitosti stylů a barev zdravotní obuvi v našem e-shopu.

Nejpodstatnější zásadou zdravého obouvání je správná velikost boty . Proto by jedinci s atypickým tvarem nebo velikostí chodidla neměli mermomocí kupovat boty, které jim úplně nesedí. V dnešní době se mnoho obuvnictví specializuje na prodej nadměrných a podměrných velikostí obuvi. Jednou z těchto prodejen je i Rejnok ? obchod kvalitní obuví a jeho **e-shop boty-obuv.cz **. Boty zařazené mezi zdravotní odpovídají svými anatomickými a dalšími vlastnostmi zásadám zdravého obouvání .

 

10 zásad zdravotní obuvi

  1. Správná velikost
    Noha nesmí být v botě stlačená, ani příliš volná. Aby se zabránilo různým deformacím, měl by vnitřní tvar boty odpovídat tvaru chodidla.
  2. Správný materiál
    Vhodné jsou především přírodní materiály. Oproti materiálům syntetickým jsou prodyšné a během nošení se jejich tvar správně přizpůsobí tvaru chodidla.
  3. Anatomický střih svrchní části obuvi
    I moderní střihy bot mohou být pohodlné a anatomicky tvarované. Zamezí se tak nepříjemným oděrkám a puchýřům.
  4. Správně modelovaná stélka
    Podporuje správné klenutí chodidla.
  5. Dobrá ohebnost v místě prstních kloubů
    V dobře ohebné botě se zamezuje nadměrnému pocení a únavě chodidla a předchází se zkracování Achillových šlach.
  6. Vhodná výška podpatku
    Ideální velikost podpatku (pro celodenní nošení) závisí na pohlaví a věku (muži max. 2,5 cm, ženy max. 5 cm, děti 0,5 ? 2,5 cm). Časté nošení vysokých podpatků zapříčiňuje některé nepříjemné deformace jako zkrácení Achillových šlach, bolesti zad, otlaky apod.
  7. Hmotnost obuvi
    U hmotnosti obuvi platí pravidlo ?čím menší, tím lepší?. Při nošení lehké obuvi jsou nohy méně unavené. Nosíte-li boty o pouhý 1 gram těžší než váš kamarád, zvedne vaše noha o 10 kg víc než jeho. Při sto gramech to znamená 1 tunu.
  8. Bota jako tlumič
    Přes chodidla se na celé tělo přenáší při chůzi tvrdé nárazy. Abychom šetřili páteř a klouby dolních končetin měli bychom nosit boty s kvalitní ?tlumivou? podešví. Alternativním ?tlumičem? mohou být i pěnové vložky a anatomicky tvarované stélky.
  9. Pevný opatek
    Aby byla noha v uzavřené obuvi dobře fixovaná, měl by být opatek dostatečně pevný. Nesmí z paty klouzat, ale ani příliš tlačit. Moc pevný opatek by mohl způsobovat odřeniny a puchýře.
  10. Péče
    I o zdravotní boty se musí pečovat. Jsou-li boty opotřebované (sešlapané, roztažené apod.), už je dále nenoste. Mohly by náhle začít nepříznivě ovlivňovat klenbu chodidla.

 

Další články o zdravotní obuvi

Odeslat článek známému   Vytisknout